Tartalomjegyzék Papírmakett fórum
Magyar papírmakettezők fóruma

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

GPM: Admiral Hipper 1:200

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Hajómakettek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
renaulticus

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..12 21:49    Hozzászólás témája: GPM: Admiral Hipper 1:200 Hozzászólás az előzmény idézésével

Nemrég találtam rá erre a szimpatikus oldalra. Magam már hosszú ideje -azaz igen lassan- készítek műanyag autómaketteket. A közelmúltban fordítottam néhány első és második VH-s hajó történetéről, így már ezek az óriások is szimpatkusabbak lettek, különösen egyiknek-másiknak igen rövid és/vagy szerencsétlen sorsa okán.
Eddig eléggé idegenkedtem a hadihajóktól és a fegyverektől valamint a papírtól de az itt hírdetett készletek jóknak tűntek így elhatároztam, belevégok egybe. Választásom nem kevesebb, mint a 103 cm hosszú Admiral Hipper.
Nem egészen négy és fél ezer alkatrészt hírdet az eladó; ez a szám nagyjából áll is, bár még nem számoltam át.
Első pillantásra olyan apró alkatrészeket is ki kell vágni mint az 1 mm átmérőjű körök, melyek hasznában még kételkedem de majd meglátjuk, mit hoz a gyakorlat.
A készlet tartalék alkatrészeket (!!!) is biztosít. Persze két hajó azért nem hozható ki belőlük.
Mivel az építésre szánható időm igen kevés, az információk lassan és hullámzóan fognak csordogálni. A építés megkezdésének időpontja: 2010. július 11. 14 ó 20p.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
gaccso
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..13 19:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sok sikert az építéshez, bár én először javasoltam volna valami egyszerűbbel kezdeni, nehogy az legyen a vége, hogy elmegy a kedved az egésztől! Az 1mm átmérőjű körök a végső benyomáson nagyon sokat fognak dobni. Amit műanyag makettnél egyszerű öntéssel meg lehet oldani (pl.: szegecsfejek) itt viszont nekünk kell ezzel is bíbelődni.
Remélem nem lehangoltalak, és mégegyszer sok sikert, és kellemes időtöltést!

renaulticus

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..13 22:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Dehogy kedvetlenítettél el. Hosszú ideje makettezem, sok mindennel találkoztam. Nem vagyok feladó típus. Laughing
Csak célszerűségükön gondolkodtam el. Persze, hogy kellenek a végső összbenyomáshoz. A hibákat már irogatom, majd ezekrők is írok néha.
Óriási munka ilyet összehozni. Nem is tudom, milyen összeköttetés kell, hogy az tervrajzokhoz hozzájussanak.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
feri
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..23 15:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Írod, hogy elkezdted a Hipper nehézcirkálót.Sok sikert kívánok hozzá!Szép részletes makett.Nekem is megvan de eddig nem építettem meg.A helyet a Szent Istvánnak tartalékolom.Bizonyára érnek majd apróbb bosszúságok,de a végeredmény kárpótolni fog értük.A GPM makettjei minden kategóriában nagyon jók és magas színvonalúak./a régebbieknél akadnak pontatlanságok.../Az Admiral Hipper az egyik legszebb füzetük.Jómagam nagyon szeretem őket.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Hajómakettek Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Letölthetsz fájlokat ebből a fórumból