|
Papírmakett fórum Magyar papírmakettezők fóruma
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
renaulticus
|
Elküldve: 2010.Júl..12 21:49 Hozzászólás témája: GPM: Admiral Hipper 1:200 |
|
|
Nemrég találtam rá erre a szimpatikus oldalra. Magam már hosszú ideje -azaz igen lassan- készítek műanyag autómaketteket. A közelmúltban fordítottam néhány első és második VH-s hajó történetéről, így már ezek az óriások is szimpatkusabbak lettek, különösen egyiknek-másiknak igen rövid és/vagy szerencsétlen sorsa okán.
Eddig eléggé idegenkedtem a hadihajóktól és a fegyverektől valamint a papírtól de az itt hírdetett készletek jóknak tűntek így elhatároztam, belevégok egybe. Választásom nem kevesebb, mint a 103 cm hosszú Admiral Hipper.
Nem egészen négy és fél ezer alkatrészt hírdet az eladó; ez a szám nagyjából áll is, bár még nem számoltam át.
Első pillantásra olyan apró alkatrészeket is ki kell vágni mint az 1 mm átmérőjű körök, melyek hasznában még kételkedem de majd meglátjuk, mit hoz a gyakorlat.
A készlet tartalék alkatrészeket (!!!) is biztosít. Persze két hajó azért nem hozható ki belőlük.
Mivel az építésre szánható időm igen kevés, az információk lassan és hullámzóan fognak csordogálni. A építés megkezdésének időpontja: 2010. július 11. 14 ó 20p. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gaccso Papírmakettező
Csatlakozott: 2009.04.25. Szombat 12:56 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: Győr
|
Elküldve: 2010.Júl..13 19:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Sok sikert az építéshez, bár én először javasoltam volna valami egyszerűbbel kezdeni, nehogy az legyen a vége, hogy elmegy a kedved az egésztől! Az 1mm átmérőjű körök a végső benyomáson nagyon sokat fognak dobni. Amit műanyag makettnél egyszerű öntéssel meg lehet oldani (pl.: szegecsfejek) itt viszont nekünk kell ezzel is bíbelődni.
Remélem nem lehangoltalak, és mégegyszer sok sikert, és kellemes időtöltést! _________________ Gaccso |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
renaulticus
|
Elküldve: 2010.Júl..13 22:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Dehogy kedvetlenítettél el. Hosszú ideje makettezem, sok mindennel találkoztam. Nem vagyok feladó típus.
Csak célszerűségükön gondolkodtam el. Persze, hogy kellenek a végső összbenyomáshoz. A hibákat már irogatom, majd ezekrők is írok néha.
Óriási munka ilyet összehozni. Nem is tudom, milyen összeköttetés kell, hogy az tervrajzokhoz hozzájussanak. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
feri Papírmakettező
Csatlakozott: 2008.08.10. Vasárnap 15:47 Hozzászólások: 118 Tartózkodási hely: Öskü
|
Elküldve: 2010.Júl..23 15:27 Hozzászólás témája: |
|
|
| Írod, hogy elkezdted a Hipper nehézcirkálót.Sok sikert kívánok hozzá!Szép részletes makett.Nekem is megvan de eddig nem építettem meg.A helyet a Szent Istvánnak tartalékolom.Bizonyára érnek majd apróbb bosszúságok,de a végeredmény kárpótolni fog értük.A GPM makettjei minden kategóriában nagyon jók és magas színvonalúak./a régebbieknél akadnak pontatlanságok.../Az Admiral Hipper az egyik legszebb füzetük.Jómagam nagyon szeretem őket. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban. Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban Letölthetsz fájlokat ebből a fórumból
|
|