| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Palee Papírmakettező

Csatlakozott: 2008.01.19. Szombat 19:40 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Nagykáta
|
Elküldve: 2009.Nov..16 18:46 Hozzászólás témája: Dioráma füvesítés |
|
|
Szeretném segítségeteket kérni, hogy hogyan lehet diorámához csinálni élethű füvesítést. Például nekem Babó vizimalma is nagyon tetszik. Ha valaki tudna nekem egy rövid leírást csinálni azt nagyon megköszönném.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
savalas Papírmakettező

Csatlakozott: 2009.10.26. Hétfő 20:22 Hozzászólások: 359 Tartózkodási hely: Szlovákia
|
Elküldve: 2009.Nov..16 19:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| Régebben olvastam egy újságban egy "fű"készítési módzsert. HO méretű vasúthoz volt a leírás, de gondolom más méretarányokban is szépen nézhet ki. Az volt a lényeg, hogy finom fűrészport festettek be zöldre majd ezt összekeverték ragasztóval és ezt vitték fel az alap felületre. Volt rész ahová más féle zöldet is kevertek. Azt a részt ahol csak sima földet akartak makettezni ott ugyanez volt az eljárás, hogy ragasztóval összekevertek csak ebben az esetben nem fűrészport hanem darált kávét. Én még nem próbáltam ugyan egyiket sem de a képeket nézve nagyon szép lett a végeredmény. Látványos és ami a lényeg sokaknál, hogy talán a legolcsóbb megoldás. Remélem ezt az infót tudod majd használni valamire. Jó makettezést! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
and Papírmakettező

Csatlakozott: 2006.12.07. Csütörtök 10:47 Hozzászólások: 379 Tartózkodási hely: A négyszögletű kerek erdő
|
Elküldve: 2009.Nov..17 22:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Én még nem próbáltam ilyesmit, de modellboltokban talán lehet kapni a többnyire vasútmodellezéshez használatos műfüvet. _________________ Kész: CHALLENGER-2,T-55 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Palee Papírmakettező

Csatlakozott: 2008.01.19. Szombat 19:40 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Nagykáta
|
Elküldve: 2009.Nov..19 19:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm a tippeket. Igyekszem megfogadni. Hamarosan jelentkezek a kis tigrisemmel egy diorámán. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bodispeter88
Csatlakozott: 2009.08.03. Hétfő 9:51 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Öskü
|
Elküldve: 2010.Júl..18 11:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem egy makett csak úgy önmagában nem az igazi. Ezért szeretnék mindegyik makettemnél csinálni DIORÁMÁT. Szeretnék érdeklődni hogy aki csinált már ilyet az milyen anyagokat használt. Gondolok itt a természetes anyagokra például a fákra bokrokra vagy az egyéb kiegészítő eszközökre. Én személy szerint gondoltam arra is hogy a vasútmodellekhez használt növényeket, kiegészítőket használom, de itt problémám akad a méretarányokkal. A vasútnál a H0-ás méretarányokat használják (1:87) és a makettem 1:25. És hát a diorámán nem tudom hogy túlságosan feltűnő lenne-e. Például a vasútnál egy 12m-es fa 14cm arányosan, itt meg a makettnél 48 cm-esnek kéne lennie. Ha most berakok egy vasútmakett fát és a makettem 12 cm magas, kicsit rosszul néz ki. Értem ezalatt hogy a vasút fa egy kifejlett fát ábrázol, itt meg a makettemnél egy 3,5 m-es facsemetének néz ki és hát a fa kialakítása, az ágak sűrűsége, nem rontja -e az összképet. Vagy például egy harckocsiakadálynál még feltűnőbb a méretarány közötti különbség. Kérlek írjátok meg véleményeteket a témával kapcsolatban, Minden ötlet érdekel. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gaccso Papírmakettező
Csatlakozott: 2009.04.25. Szombat 12:56 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: Győr
|
Elküldve: 2010.Júl..23 20:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Igazából nem tudom milyen diorámát szeretnél, de fákat bokrokat mindenféle száraz gazokból lehet készíteni. Szimpla faágakat is be lehet tenni, viszont ha tankakadályt szeretnél, azt szerintem magadnak kell elkészítened. _________________ Gaccso |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
solo Papírmakettező
Csatlakozott: 2007.09.02. Vasárnap 20:47 Hozzászólások: 416 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Elküldve: 2010.Júl..24 7:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem tudom ismered e a Makettionfót, ott a 'Dioráma építése' nevű topicban sok okosságot lehet olvasni.Az elmúlt napokban vagy a múlt héten nem tudom, meg pont a faépítésről is volt szó.
solo |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pet1972
Csatlakozott: 2009.06.17. Szerda 19:47 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Slovakia, Levice /Léva/
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|