Tartalomjegyzék Papírmakett fórum
Magyar papírmakettezők fóruma

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Dioráma füvesítés

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tippek, trükkök
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Palee
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2009.Nov..16 18:46    Hozzászólás témája: Dioráma füvesítés Hozzászólás az előzmény idézésével

Szeretném segítségeteket kérni, hogy hogyan lehet diorámához csinálni élethű füvesítést. Például nekem Babó vizimalma is nagyon tetszik. Smile Ha valaki tudna nekem egy rövid leírást csinálni azt nagyon megköszönném. Rolling Eyes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
savalas
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2009.Nov..16 19:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Régebben olvastam egy újságban egy "fű"készítési módzsert. HO méretű vasúthoz volt a leírás, de gondolom más méretarányokban is szépen nézhet ki. Az volt a lényeg, hogy finom fűrészport festettek be zöldre majd ezt összekeverték ragasztóval és ezt vitték fel az alap felületre. Volt rész ahová más féle zöldet is kevertek. Azt a részt ahol csak sima földet akartak makettezni ott ugyanez volt az eljárás, hogy ragasztóval összekevertek csak ebben az esetben nem fűrészport hanem darált kávét. Én még nem próbáltam ugyan egyiket sem de a képeket nézve nagyon szép lett a végeredmény. Látványos és ami a lényeg sokaknál, hogy talán a legolcsóbb megoldás. Remélem ezt az infót tudod majd használni valamire. Jó makettezést!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
and
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2009.Nov..17 22:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én még nem próbáltam ilyesmit, de modellboltokban talán lehet kapni a többnyire vasútmodellezéshez használatos műfüvet.
Palee
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2009.Nov..19 19:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a tippeket. Igyekszem megfogadni. Smile Hamarosan jelentkezek a kis tigrisemmel egy diorámán. Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
bodispeter88

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..18 11:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem egy makett csak úgy önmagában nem az igazi. Ezért szeretnék mindegyik makettemnél csinálni DIORÁMÁT. Szeretnék érdeklődni hogy aki csinált már ilyet az milyen anyagokat használt. Gondolok itt a természetes anyagokra például a fákra bokrokra vagy az egyéb kiegészítő eszközökre. Én személy szerint gondoltam arra is hogy a vasútmodellekhez használt növényeket, kiegészítőket használom, de itt problémám akad a méretarányokkal. A vasútnál a H0-ás méretarányokat használják (1:87) és a makettem 1:25. És hát a diorámán nem tudom hogy túlságosan feltűnő lenne-e. Például a vasútnál egy 12m-es fa 14cm arányosan, itt meg a makettnél 48 cm-esnek kéne lennie. Ha most berakok egy vasútmakett fát és a makettem 12 cm magas, kicsit rosszul néz ki. Értem ezalatt hogy a vasút fa egy kifejlett fát ábrázol, itt meg a makettemnél egy 3,5 m-es facsemetének néz ki és hát a fa kialakítása, az ágak sűrűsége, nem rontja -e az összképet. Vagy például egy harckocsiakadálynál még feltűnőbb a méretarány közötti különbség. Kérlek írjátok meg véleményeteket a témával kapcsolatban, Minden ötlet érdekel.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
gaccso
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..23 20:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igazából nem tudom milyen diorámát szeretnél, de fákat bokrokat mindenféle száraz gazokból lehet készíteni. Szimpla faágakat is be lehet tenni, viszont ha tankakadályt szeretnél, azt szerintem magadnak kell elkészítened.
solo
Papírmakettező

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..24 7:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem tudom ismered e a Makettionfót, ott a 'Dioráma építése' nevű topicban sok okosságot lehet olvasni.Az elmúlt napokban vagy a múlt héten nem tudom, meg pont a faépítésről is volt szó.
solo
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pet1972

HozzászólásElküldve: 2010.Júl..28 14:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Arrow Dioráma füvesítés - Step-by-step
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tippek, trükkök Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Letölthetsz fájlokat ebből a fórumból